Ο λόγος περί “αγίου” φωτός

Επειδή είμαστε μπανανία, ας θυμηθούμε τα λόγια του νυν Μέγα Πρωτοπρεσβυτέρου (και διδάκτωρα θεολογίας) του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιου Τσέτση “Ο λόγος τώρα για την διαπόμπευση του αγίου φωτός με την οργανωμένη αεροπορική μεταφορά του στον ελλαδικό χώρο, συνοδεία κυβερνητικών παραγόντων, τιμητικών αγημάτων, ευζώνων και προσκόπων (και φυσικά τηλεοπτικών συνεργείων!), προκειμένου όπως ο νεοέλληνας γιορτάσει ‘αυθεντικό ελληνικό Πάσχα’. Ωσάν οι πρόγονοί μας να μη γιόρταζαν Ανάστασιν Χριστού προτού εφευρεθεί το αεροπλάνο!”.

Κατά τα άλλα, γνήσιε μαλάκα Έλληνα μικροαστέ, δεν δέχεσαι επουδενί να σταματήσει αυτή η κοροϊδία και τα εκατομύρια Ευρώ που κοστίζει αλλά και με την ίδια ευκολία δεν δέχεσαι την σίτιση των προσφύγων (λες κι οι παπούδες σου δεν ήρθαν πρόσφυγες απ’ τη Σμύρνη το ’22). Αν αυτό είναι το μέτρο της Χριστιανικής σας πίστης, ένα κερί σε αεροπλάνο, την ώρα που άνθρωποι πεθαίνουν γύρω σας, είστε μετεξεταστέοι στα Θρησκευτικά.

Ο Χριστός είπε πέντα βασικά πράγματα, μεταξύ αυτών το αγαπάτε αλλήλους και πως όποιος έχει δυο πράγματα να δώσει το ένα στον διπλανό του που δεν έχει κανένα. Αν θέλετε να λέγεστε καλοί Χριστιανοί και να πάτε στον Παράδεισο ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΤΕ τον συνάνθρωπό σας. Αντί να ανάβετε κεριά δώστε ένα πιάτο φαΐ σε αυτούς που πεινάνε. Ο Χριστός περιμένει πράξεις, όχι λόγια. Καταλάβετε ότι η Εκκλησία είναι μπίζνα. Κάντε ότι είπε ο Χριστός για να μας σώσει, όχι ότι λέει ο παπάς για να κονομήσει.

Καλό Πάσχα με υγεία και πνευματική διαύγεια (μπας και σώσουμε αυτή τη χώρα…)

http://m.lifo.gr/articles/mikropragmata/98988

Comments are closed.